Over ons

De ideale vacuümheffer maken en verkopen. Krachtig, veilig, optimaal; beter dan de huidige generatie glaszuigers en vacuümheffers. Dat was de droom waarmee ingenieur Steven van den Brink zijn bedrijf Vacuum Lifting Holland is gestart. Hij ontwierp een compleet nieuwe serie, de cladding lifters. Deze machines bieden dankzij slimme oplossingen een hogere veiligheid en zijn gemakkelijk te bedienen.

Waarmee onderscheiden de cladding lifters zich in de markt?

Steven: “Onze cladding lifters hebben vier gescheiden vacuümcircuits en zijn daardoor veel veiliger. Vacuümheffers met vier circuits zie je nog niet veel in de markt, alleen bij sommige glasheffers. Het is een nieuwe ontwikkeling die de toekomst heeft. Onze machines hebben daardoor een hogere veiligheid en dankzij het creatieve ontwerp is het gelukt om ze eenvoudig en betaalbaar te houden. Veiligheid is ontzettend belangrijk. Als je op een bouwterrein rondloopt en er hangt een sandwichpaneel of glazen raam in de lucht, dan wil je uiteraard dat het goed en veilig vastzit. Daarom hebben wij al onze machines met vier circuits uitgerust. Voor sandwichpanelen is dat een primeur!”

Wat is er nog meer bijzonder aan de cladding lifters?

“Cladding lifters zijn multifunctionele vacuümheffers. Dankzij een gepatenteerde constructie kunnen ze eenvoudig kantelen en draaien en kun je er zowel dak- als wandpanelen mee hijsen, maar ook glas of siersteen. Je hoeft dus geen aparte glaszuiger meer te kopen: de cladding lifter kan vrijwel iedere hijsklus aan, doordat hij met verschillende zuignappen is aan te passen.”

Wie is Steven van den Brink?

Steven van den Brink is gespecialiseerd op het gebied van vacuümheffers. Na zijn studie product design & engineering begon hij bij een gerenommeerde partij op het terrein van vacuümheffers, waar hij zeven jaar werkte en diverse machines ontwikkelde voor sandwichpanelen en glas. Vanuit die kennis en expertise startte Steven zijn fabriek Vacuum Lifting Holland. De cladding lifters die Vacuum Lifting Holland produceert, hebben meer mogelijkheden en zijn makkelijker in gebruik, sneller, veiliger en goedkoper.